Training Functiecreatie
Tijdens de training Functiecreatie leer je hoe je duurzame functies creëert voor mensen die niet in staat zijn zelfstandig het minimumloon te verdienen. Je doet dit aan de hand van verschillende methodieken van functiecreatie die je direct in de praktijk kunt toepassen. Nieuw in de opleiding is de aandacht voor het borgen van het proces van baancreatie bij de werkgever, waardoor de werkgever in de toekomst beter geëquipeerd is de vacatures in te vullen en zo werkt aan inclusief werkgeverschap.
De training wordt afgesloten met een proeve van bekwaamheid. De deelnemers die de proeve van bekwaamheid met goed gevolg afronden met een eigen praktijkcasus ontvangen het certificaat Adviseur Functiecreatie. Na het behalen van de proeve van bekwaamheid is het ook mogelijk om aan te melden bij het landelijke register van Functiecreatie adviseurs. Werkgevers kunnen in het landelijk register Functiecreatie Adviseurs zoeken en benaderen.
Vanuit kwaliteitsborging worden jaarlijks intervisie sessies en workshops aangeboden voor permanente educatie van Register Functiecreatie Adviseurs. Jaarlijkse deelname aan een workshops is vereist om de titel Register Functiecreatie Adviseur te behouden.
Resultaat
Aan het eind van deze training kun je:
- de methodiek van functiecreatie toepassen;
- een bedrijfsanalyse uitvoeren bij een werkgever en een advies hierover uitbrengen;
- de economische effecten voor de werkgever beschrijven;
- de gevolgen voor de huidige functies bij de werkgever beschrijven.
Resultaat
Aan het eind van deze training kun je:
- de methodiek van functiecreatie toepassen;
- een bedrijfsanalyse uitvoeren bij een werkgever en een advies hierover uitbrengen;
- de economische effecten voor de werkgever beschrijven;
- de gevolgen voor de huidige functies bij de werkgever beschrijven.
Trainer PTC Werkstap
PTC Werkstap is het kenniscentrum voor duurzame arbeidsontwikkeling en inclusieve Functiecreatie. Ze werken vanuit het principe van methodische arbeidsontwikkeling en inclusieve Functiecreatie. Hiermee maken ze arbeidsontwikkeling met passende banen bereikbaar, effectief en op maat voor iedereen die ondersteuning hierbij nodig heeft. Om dit te realiseren bieden ze bouwstenen en begeleiding aan onderwijs, ontwikkelbedrijven, overheid en ondernemers. Ze verbinden partijen en werken zo samen aan duurzame arbeidsontwikkeling met aantoonbare meerwaarde voor werkgevers. Zo maken ze individuele leerroutes in de praktijk toegankelijk én creëren ze de nieuwe norm in Nederland.
Voor wie?
De training is interessant voor professionals binnen het publieke domein (sociale werkbedrijven, gemeenten en UWV) en HRM-professionals die als taak hebben werkgevers te adviseren over aangepast werk.
De deelnemers beschikken over een hbo-werk- en denkniveau.
Data
De data voor een landelijke training in 2024 volgen.
De training kan ook incompany worden afgenomen, ook hiervoor geldt een maximum van 12 deelnemers.
Om je in te schrijven ga je naar het aanmeldformulier.
Meer info en inschrijven
Heb je interesse in een landelijke of incompany training neem dan contact met ons via de mail info.sbcm@caop.nl
Duur opleiding: 4 dagen
Locatie: Kantoor PTC Groep Langakker 4b, Ravenstein
Kosten: € 1645,00 exclusief btw.
Leden van Cedris ontvangen 25% korting.