Home » Onderzoeken » Sectoranalyse 2024 vormt de basis voor MDIEU-subsidieaanvraag
Onderzoek

Sectoranalyse 2024 vormt de basis voor MDIEU-subsidieaanvraag

Onlangs heeft SBCM een update van de sectoranalyse laten uitvoeren. Deze sectoranalyse 2024 vormt de basis voor de nieuwe aanvraag van de MDIEU-subsidie die SBCM heeft ingediend. Met deze subsidie kan de sector activiteiten organiseren die de duurzame inzetbaarheid van werknemers vergroten. Ook jouw organisatie kan MDIEU-subsidie aanvragen! Wil je weten hoe? Lees dan dit artikel.

Aandachtspunten sectoranalyse

Uit de sectoranalyse die SBCM heeft laten uitvoeren, komen een aantal aandachtspunten naar voren. Deze liggen ten grondslag aan de activiteiten die SBCM organiseert voor organisaties en werknemers in de sociale werkgelegenheid. De aandachtspunten zijn:

  • Het bevorderen van gezondheid en vitaliteit
  • Het bevorderen van goed werkgeverschap
  • Het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling en mobiliteit
  • Het bevorderen van eigen regie

Werken aan duurzame inzetbaarheid

De MDIEU-subsidie die SBCM heeft aangevraagd, is speciaal bedoeld om activiteiten te organiseren die ervoor zorgen dat werknemers tot aan hun pensioen gezond en met plezier kunnen blijven werken en zich blijven ontwikkelen. Deze MDIEU-subsidie volgt het lopende subsidietraject ‘Samen aan de bal blijven’ op, waarin verschillende activiteiten zijn ondergebracht.

Jouw organisatie kan ook subsidie aanvragen

De sector waar jouw organisatie onder valt maakt gebruik van MDIEU-subsidie, maar ook jouw organisatie kan deze aanvragen! Je kunt deze subsidie aanvragen voor activiteiten die bijdragen aan de volgende thema´s:

  1. Gezond, veilig en vitaal werken
  2. Goed werkgeverschap en goed opdrachtgeverschap
  3. Een leven lang ontwikkelen en arbeidsmobiliteit
  4. Bewustwording en eigen regie van werkenden op hun loopbaan

De subsidie kan bijvoorbeeld worden ingezet voor een nieuwe aanpak om zware werkomstandigheden te verlichten of om financiële adviesgesprekken te voeren. Ook is er een tijdelijke subsidieregeling beschikbaar waarmee mensen met zwaar werk eerder kunnen stoppen met werken. Dit wordt ook wel RVU of Regeling Vervroegd Uittreden genoemd.

De stappen voor een aanvraag

Het aanvraagproces bestaat uit een aantal stappen. Allereerst moet je een bedrijfsanalyse laten maken. Ook hier kun je subsidie voor ontvangen. Op basis van die bedrijfsanalyse maak je vervolgens een activiteitenplan met begroting. Welke activiteiten wil jouw organisatie organiseren? Let daarbij op dat er geen sprake mag zijn van overlap tussen de activiteiten van de sector en die van jouw organisatie als daar dubbele kosten bij komen kijken. Hier vind je informatie over de MDIEU-subsidie voor organisaties en hoe je deze kan aanvragen.

Meer informatie

Ben je benieuwd naar de sectoranalyse en het activiteitenplan voor de sector dat SBCM met de MDIEU-subsidie uitvoert? Mail dan naar info.sbcm@caop.nl. Heb je nog vragen? Neem contact op met SBCM door te bellen naar (070) 376 58 47.

 

Meer informatie?

Delen op socials