Home » Actueel » Geef met dit project een extra impuls aan basisvaardigheden op de werkvloer
Actueel

Geef met dit project een extra impuls aan basisvaardigheden op de werkvloer

Hoe geef je op de werkvloer een extra impuls aan basisvaardigheden, zoals taal, rekenen en digitale vaardigheden? Die vraag staat centraal in het Impulsproject Basisvaardigheden dat dit jaar gestart is. Met dit project ontwikkelen en testen we hulpmiddelen bij deelnemende bedrijven, bijvoorbeeld laagdrempelige trainingen die aansluiten op wat er speelt op de werkvloer. En goed nieuws, want er is nog ruimte voor enkele bedrijven om aan te sluiten bij dit project!

Wat houdt het Impulsproject precies in?

Samen met Stichting Lezen en Schrijven ontwikkelen we hulpmiddelen en testen we deze vervolgens uit bij de deelnemende bedrijven. Tot nu toe zijn dat Voorne-Putten Werkt, Werkom, Rotterdam Inclusief en GOwerkt. We ontwikkelen korte, laagdrempelige trainingen die aansluiten bij wat er speelt op de werkvloer, bijvoorbeeld rondom verlof (bekijken, aanvragen, uitrekenen). De trainingen moeten werknemers stimuleren om zich verder te ontwikkelen in hun basisvaardigheden en om inzicht te krijgen in het beschikbare hulp- en leeraanbod.

Daarnaast willen we met dit project directe collega´s opleiden tot leermaatje, zodat er op de werkvloer een toegankelijk persoon is als het gaat om vragen over basisvaardigheden. Dit leermaatje kan hulp bieden als iemand bijvoorbeeld vragen heeft over het gebruik van een app op een telefoon.

Geef een impuls aan basisvaardigheden

Met dit project willen we een structurele impuls geven aan basisvaardigheden via sociale ontwikkelbedrijven. De samenwerking met andere partijen in de regio´s is hierbij belangrijk. Dat moet zorgen voor een duurzame leercultuur binnen de bedrijven. Ook dit is onderdeel van het project. Wil jij hierbij aansluiten? Stuur dan een mail naar Paula Mensink.

Kom naar de bijeenkomst op 19 november

Wil je input leveren aan het vergroten van basisvaardigheden op de werkvloer zonder deel te nemen aan dit project? Dan ben je van harte welkom om op dinsdag 19 november naar onze themabijeenkomst te komen. Lees meer over deze bijeenkomst.

Dit project is mogelijk gemaakt met subsidie van het Rijk, vanuit het programma Tel mee met Taal.

Meer informatie?

Delen op socials