Home » Actueel » Detacheringsovereenkomst: het kan maar goed geregeld zijn!
Actueel

Detacheringsovereenkomst: het kan maar goed geregeld zijn!

Detacheren is een effectief middel om werkgelegenheid te bieden aan mensen die nu nog aan de kant staan. Maar bij wie ligt de verantwoordelijkheid als het gaat om detacheren? Dat is niet altijd juridisch helder. Datzelfde geldt voor de afspraken over het thema duurzame inzetbaarheid. Om de verantwoordelijkheden en afspraken helder te maken, heeft SBCM de handreiking ‘Veilig, gezond en duurzaam detacheren’ ontwikkeld. Deze bevat nu nieuwe documenten, waarmee je ook de afspraken rondom duurzame inzetbaarheid kunt laten vastleggen!

Over de handreiking

In de handreiking staan de verschillende rollen bij detacheren toegelicht en wie vanuit welke rol wat moet regelen in het detacheringsproces. Daarnaast bevat de handreiking tips, tools, praktijkvoorbeelden, een checklist en een modelovereenkomst om succesvolle invulling te geven aan veilige, gezonde en duurzame detachering.

Nieuw: afspraken over duurzame inzetbaarheid

Onder het hoofdstuk ´handige documenten´ vind je in de handreiking nu twee nieuwe documenten terug. Het eerste document is een detacheringsovereenkomst, waarin je met elkaar óók afspraken maakt over duurzame inzetbaarheid. Wat spreek je bijvoorbeeld af over het individueel ontwikkelingsplan en veilig werken? Els Huisman heeft voor SBCM deze model detacheringsovereenkomst opgesteld. Daarnaast vind je in de handreiking nu ook een addendum om toe te voegen aan een bestaand detacheringscontract. Maak ook gebruik van de checklist duurzaam detacheren om stap voor stap met elkaar de gemaakte afspraken vast te leggen. Het kan maar beter goed geregeld zijn!