Maak gebruik van onze toolboxen
Het afgelopen jaar hebben we hard gewerkt aan het toegankelijk maken van informatie. We hebben diverse toolboxen ontwikkeld waarin je alle informatie over een specifiek thema vindt. Zo bevatten de toolboxen verschillende tools, materialen en kennis.
De toolboxen geven je niet alleen tools en materialen die je direct kan inzetten, maar ze bieden je vooral ook kennis en inspiratie om binnen jouw organisatie aan de slag te gaan met een thema en om werknemers nog beter te ondersteunen op dit thema.
Hieronder vind je een greep uit onze toolboxen:
De BRAVO- toolbox
Deze toolbox is opgesteld voor professionals die actief een gezonde leefstijl onder werknemers willen bevorderen en hun duurzame inzetbaarheid willen vergroten. BRAVO gaat over de belangrijkste factoren die van invloed zijn op gezondheid: Bewegen, stoppen met Roken, stoppen met Alcohol, drugs- en middelengebruik, gezonde Voeding en Ontspanning. Ook zijn er een aantal belangrijke onderwerpen toegevoegd, zoals mantelzorg, overgang, rouw en slaap.
De toolbox Leermiddelen
Deze toolbox biedt een overzichtelijke plek waar je alle leeractiviteiten kan vinden om onder de aandacht te brengen bij werknemers zonder startkwalificatie die zich graag willen ontwikkelen. Je vindt er tools en tips op de thema´s Digitale vaardigheden; Taal & Cultuur; Geld & Rekenen; Gezond & Veilig werken; Prettig samenwerken en Werk zoeken en solliciteren. Per thema kunnen werknemers laagdrempelige online en offline leeractiviteiten uitvoeren.
De handreiking ’Veilig, gezond en duurzaam detacheren’
Deze handreiking gaat in op de verschillende rollen bij detacheren en wie vanuit welke rol wat moet regelen in het detacheringsproces om een veilige, gezonde en duurzame werkplek te kunnen borgen. De handreiking bevat tips, tools, praktijkvoorbeelden, een checklist en een modelovereenkomst om een succesvolle invulling te geven aan veilig, gezond en duurzaam detacheren.
De toolbox IOP
Hierin staan de opbrengsten van de eerste proeftuinen rondom het individuele ontwikkelingsplan. Daarnaast vind je er documenten waar je op beleidsniveau mee aan de slag kan, zoals een visiedocument over het IOP en praktische instrumenten: vaardighedenversnellers voor leidinggevenden, gesprekskaarten voor werknemers en spelvormen om met elkaar in gesprek te gaan over de thema’s Groei, Gezondheid en Werkplezier.
De Toolbox Aanpak (digitaal) Pesten
Deze toolbox ondersteunt sociale ontwikkelbedrijven bij het herkennen, bespreken en aanpakken van (digitaal) pesten op de werkvloer. Deze toolbox is bedoeld voor werkgevers, HR-professionals en leidinggevenden die digitaal pesten op de werkvloer willen aanpakken. In de toolbox vind je hier materiaal voor, zoals informatiefolders, checklists, posters, gedragsregels en gesprekskaarten. Daarnaast biedt de toolbox middelen voor werknemers die mogelijk slachtoffer zijn van pestgedrag en collega’s die gepeste werknemers willen ondersteunen.