Vergroot je kennis met de kennissessie Digitaal werk
Let op, bijeenkomst is helaas volgeboekt !
Kom op 13 december naar de kennissessie over de kansen van digitaal werk voor de inzetbaarheid van werknemers in sociale ontwikkelbedrijven.
Waar gaat het over?
De samenleving digitaliseert in hoog tempo. Ook in het werk worden digitale vaardigheden steeds belangrijker. We zien meer digitale werksoorten ontstaan, zoals beeldmateriaal verduidelijken om artificiële intelligentie te trainen. Daarom is het goed om met elkaar te bespreken of digitaal werk een interessante aanvulling kan zijn op de werksoorten voor werknemers van sociale ontwikkelbedrijven, en wat nodig is om dat op een passende manier te organiseren.
Voordelen van digitale werkzaamheden zijn onder meer:
- dat het een aanvulling kan zijn op fysieke werkzaamheden zoals assemblage en in- en ompakwerk;
- dat werknemers vaardigheden opdoen die in veel andere (nieuwe) werksoorten worden gevraagd;
- dat digitaal werk locatie-onafhankelijk kan worden georganiseerd, wat voordelen biedt voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Het biedt ook kansen om het werk op meerdere locaties tegelijk te laten uitvoeren.
De kennissessie
Om hierover met elkaar in gesprek te gaan, organiseert SBCM samen met NSvP op 13 december 2024 een kennissessie Digitaal Werk. De centrale vraag van deze bijeenkomst is: op welke manier biedt digitaal werk serieuze mogelijkheden om de diversiteit van het werkaanbod te vergroten en om werknemers met een ondersteuningsvraag vaardigheden (in dit geval digitaal werk) aan te leren waarmee ze meerwaarde kunnen bieden in de veranderende arbeidsmarkt?
Voor wie?
Deze kennissessie is bedoeld voor accountmanagers, strategische managers en anderen in sociale ontwikkelbedrijven die (nieuwe) werksoorten binnenhalen en/of organiseren voor werknemers beschut werk en andere werknemers.
Praktijkvoorbeelden annotatiewerk
In deze kennissessie willen we samen met sociale ontwikkelbedrijven in gesprek gaan aan de hand van de presentaties van Muriël Schepper (AI Annotatielab), drie sociale ondernemingen (Humain’R, Auticon en BridgeWorks), en enkele inspirerende voorbeelden. Met annotatiewerk labelen werknemers foto’s en videobeelden, categoriseren zij audiobestanden of wijzen zij scheuren aan in foto’s van dijken. Dit werk draagt bij aan de training van AI-systemen, wat belangrijk is voor verschillende toepassingen zoals automatische reclameherkenning of dijkinspectie.
Let op, deze kennissessie is helaas volgeboekt. Heb je vragen over het programma? Neem dan contact op met Nathalie van der Stel. Of lees meer over dit onderwerp op de website van De Correspondent.
Datum: 13 december 2024
Locatie: Aristo Lunetten
Tijd: inloop vanaf 09.00 uur. Om 09.30 uur starten we tot 12.30 uur, inclusief aansluitende lunch.